Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tisza-tó képes leírás - Tisza-tó.tlap.hu
részletek »

Tisza-tó - Tisza-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tisza-to.tlap.hu » Tisza-tó
Keresés
Találatok száma - 9 db
A Tisza-tó a folyón létrehozott mesterséges víztározó

A Tisza-tó a folyón létrehozott mesterséges víztározó

A Tisza-tó a folyón létrehozott mesterséges víztározó, területe 127 négyzetkilométer. Északi és középső része az ökoturizmus, a horgászat, déli része a vízi aktív turizmus ideális helyszíne. A Magyarországon előforduló 380 madárfaj közül több mint 200 fajt figyeltek itt meg. A Tiszavalki-öbölben található a nemzetközileg is elismert madárrezervátum. A Poroszlói-medencében vízi sétányt alakítottak ki. Itt találhatóak Európa legnagyobb sulyom- és tündérfátyolmezői. A holtágakat tündérrózsaszőnyeg borítja, a csatornákat ágas békabuzogány, nyílfű kíséri.

A tó és környéke

A tó és környéke

A Tisza-tó horgászparadicsoma a Tisza-folyó duzzasztása következtében létrejött 127 km2-es, szigetekkel, félszigetekkel, holtágakkal rendelkezo szép természeti környezetu, gazdag élovilágú víztározó. Az idelátogató, vízzel ismerkedo horgászok elé egy határtalan nyugalmat árasztó, sejtelmes és vadregényes vízivilágtárul. A tározó térre jellemzo mozaikosság, a változó vízmélységu és adottságú területek, a duzzasztás idoszakában és azon kívül is jó horgászati és fogási lehetoségeket nyújtanak. Szinte minden évszak kínálja a horgászati alkalmakat és horgászatilag kívánatos halfajok zsákmányolási lehetoségét. A horgászok által ejtett zsákmány összetételérol elmondható, hogy a magyarországi szokásoknak megfeleloen a ponty áll az elso helyen, megelozve a süllot és a csukát, majd a harcsa következik szintén jelentos mennyiséggel. Amurból is szépen fognak a horgászok, annak ellenére, hogy e halfaj már évek óta nem került telepítésre a tározóba a törvényi módosítások következményeként.

Információs portál

Információs portál

A Tisza-tó egy olyan információs portál, mely a Tisza-tavi régió vállalkozásainak, önkormányzatainak, civil szervezeteinek valamint kulturális intézményeinek kíván színvonalas megjelenési lehetőséget biztosítani, az általános témák felvonultatása mellett, alapvetően a turisztikára koncentráló speciális tartalom előtérbe helyezésével. Az oldal segíteni kíván a leendő turistáknak is, akik utazásuk előtt, ill. során tájékozódni kívánnak kiválasztott úti céljukról. A portál részét képezi egy szállásfoglalási rendszer is, ami a szállásadók számára biztosítja az egyre gyorsabban terjedő internetes foglalás lehetőségét.

Térkép

Térkép

E digitális információs (turista) térkép az IranyMagyarorszag kísérleti projektje. Észrevételeit szívesen vesszük. Ha az oldalt használja navigációjára, garantált a célbaérése. Az oldalon minden fontos látnivalót és közintézményt megtalál, és bejelölhet uticéljául.

Térkép Kalauz

Térkép Kalauz

Tisza-tó térkép segítségével megtalálja a Tisza-tó és környezetének pontos címeit. Ha az oldalt használja garantáltan nem fog eltévedni a Tisza-tó környékén. Itt minden látnivaló megtalálható, ami gyalog és autóval megközelíthető.

Tisza-tavi szállás ajánlatkérés

Tisza-tavi szállás ajánlatkérés

Tisza-tavi szállását keresse a SzállásKérés belföldi szálláskereső és szállás ajánlatkérő portálunkon, ahol országos szinten több mint 2700 szállás kínálatát böngészheti! Pihenne, kirándulna, kikapcsolódna Tisza-tavon? Tisza-tavi szállást keres? Nálunk könnyen és gyorsan megtalálhatja az Önnek leginkább megfelelő szállását. A kiválasztott tisza-tavi szállásoktól egyetlen kattintással kérhet csoportos szállásajánlatot! Külön listázhatóak a Szép Kártya elfogadóhelyek, illetve a wellness szolgáltásokat nyújtó szállások is!

Tisza-tó

Tisza-tó

A Tisza-tó legnagyobb turisztikai adatbázisa, ahol a tóról és 73 környező településéről talál részletes információkat, programajánlóval, szállásfoglalási lehetőséggel. A Tisza-tó általános bemutatása A Tisza-tó Magyarország keleti régiójában a Tisza 404 fkm-e (Kisköre) és 440,5 fkm-e (Tiszabábolna) között, a Tisza hullámterében kialakított mesterséges víztározó. Kiterjedését tekintve a Kárpát-medence második legnagyobb állóvize, bár ez az állóvíz meghatározás nem teljesen helytálló, hiszen a Tisza hatására jelentős vízmozgások tapasztalhatók benne. Területe 127 km2, legnagyobb hossza 27 km, legnagyobb szélessége 6 km. Duzzasztását a kiskörei vízlépcső 1973-as üzembe helyezése tette lehetővé, mely a Tisza magyarországi szakaszán a második vízlépcső.

Tisza-tó - Szabics Kikötő

Tisza-tó - Szabics Kikötő

Az ökoturizmus sportos romantikáját felfedező, a megismerés örömét kereső vendégeket a kikötőben flottányi evezős, motoros csónak és kiránduló kishajó várja. A vadregényes Tisza-tavat igazán felfedezni csak vízről lehet, ezért csónakkirándulásokat és evezős ÖKO-túrákat is szervezünk a védett természeti értékek bemutatására. A Tisza-tó vízi világát megismerni vágyók egyéni igényük szerint dönthetnek túrájuk megszervezéséről. Az önálló kalandozástól, a túravezetős, több napos kirándulásig nagy a kikötő programajánlata. Sokan igénylik a sétahajós tiszai túrát is, mely a szezonban már menetrendszerűen közlekedik. A hajózási lehetőségek mellett nagy a népszerűsége a Tisza-tó élővilágát, a kérészek rejtőzködő, de rövid időre igen látványos életét, a Tisza-táj hajdanvolt mesterségeit bemutató Tiszavirág Ártéri Sétaútnak és az Örvényi Pákász Tanösvénynek. Szemet, lelket gyönyörködtető élményt nyújt e csónakázást és madármegfigyelő tornyokat is felkereső Tisza tavi tanösvény séta. Nem véletlen, hogy az erdei sétány ?Az Év ökoturisztikai létesítménye 2011 címet? címet nyerte el a turisztikai főhatóságtól.

Utazás - Tisza-tó

Utazás - Tisza-tó

Kényeztesd magad Te is egy Tisza-tavi A Bónusz Brigád nap mint nap azon van, hogy tagjainak megszervezze a legjobb bónuszokat. Ennek hála a látogatók szuper 50-90%-os akciókkal kérhetik az utazást Tisza-tóra. Eme bónuszoknak a megkapásához nincs szükség másra, mint hogy elég embert érdekeljen az ajánlat. Ha az egyik Tisza-tavi utazásra érdeklődés hiánya miatt nem jön össze a bónusz, az azt addigra megvásárló egyének visszakapják a pénzüket! Így nem veszíthetsz semmit. Ha érdekelnek a részletek, látogass el az oldalra!

Tuti menü