Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kultúra képes leírás - Tisza-tó.tlap.hu
részletek »

Kultúra - Tisza-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tisza-to.tlap.hu » Kultúra
Keresés
Találatok száma - 3 db
 IX. Tisza-tavi Folk Fesztivál fesztivál

IX. Tisza-tavi Folk Fesztivál fesztivál

A IX. Tisza-tavi Folk Fesztivál fesztivál kezdete: 2010. 06. 18. . Helyszín: Benedek Gábor Városi Sportcsarnok és Szabadidőközpont. A rendezvény a népzene és a néptánc tájegységenkénti bemutatását tűzte ki célul.

Élő hagyományok

Élő hagyományok

Manapság tanúi lehetünk a szabadidő eltöltésének passzív irányban történő eltolódásának. Sokan előnyben részesítik azokat a tevékenységeket, amelyek különösebb szellemi vagy fizikai erőfeszítést nem igényelnek és a kikapcsolódáson túl nincs különösebb célja vele művelőjének. Szerencsére a szabadidő aktív eltöltésének számos lehetősége, formája ismert és elterjedt, gondoljunk a különböző sportokra, kreatív tevékenységekre, művelődésre, stb. Az alkotás vágya - valamit létrehozni - az ember veleszületett szükséglete, amely mindenkinél más és más tevékenységek végzésében nyilvánulhat meg.

Megalakult a Tisza-tavi TDM szervezet

Megalakult a Tisza-tavi TDM szervezet

Az egyesület fő céljai: A kistérség alkotóinak összefogása, munkáinak széleskörű megismertetése, kiállítások, szakmai programok szervezése. Tehetséges fiatalok felkarolása, szakmai támogatása. Évente alkotótábor szervezése és annak szakmai vezetése. A helyi, kistérségi és régiós lakosság kulturális szemléletének formálása. A Balmaz-Art Képzőművészeti Egyesület 17 taggal működik, melyből 12-en alkotóművészek és 5-en pártoló tagok. Kulturális tevékenységet folytató közhasznú szervezetként végezi munkáját.

Tuti menü