Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tisza-tó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Diófa - Induljon [2. oldal]
részletek »

Tisza-tó képes leírás: Diófa - Induljon [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: tisza-to.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 97 db
Diófa apartmanok

Diófa apartmanok

A Diófa Apartmanok a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden találhatók. A város központjától nem messze, a víztől mégis csupán néhány percre, csendes, nyugodt, zöld környezetben várjuk családjával, barátaival. Nyáron a környék a vízisportok szerelmeseinek állandó bázisa, városunk a horgászaton és a strandoláson kívül is számtalan igényes programot tartogat az ide látogatók számára.

Dorogma

Dorogma

Ha nyaralást tervez horgászattal, az ideális horgászati lehetőség a Tiszán a Dorogma Panzió, mely Tiszadorogmán található. A szálláshely horgászattal egybekötött élménydús üdülést kínál a Tisza partján, a Tisza-tó közelében.A horgász szálláshely nagyon alkalmas a Tiszai horgászat összes lehetőségének kipróbálására, hiszen saját motorcsónakokat és helyi vezetőt tudunk biztosítani, és a Tiszán a panziótól 500 m - 3 km körzetben több tucat kiváló horgászhely áll rendelkezésre.

Dorottya Udvar - Tiszacsege

Dorottya Udvar - Tiszacsege

Dorottya Udvar Tiszacsege Szeretettel üdvözöljük a Dorottya Udvarban Tiszacsegén, a Hortobágyi Nemzeti Park szomszédságában, a magyar róna és a szőke Tisza ölelésében. Tiszacsege nevét a régi okmányok már 1067-ben említik, Lazarus deák Tabula Hungariae - Magyarország első nyomtatott térképén 1528-ban Chege néven szerepel. A Pusztán terelt szürke marha gulyák itt találtak alkalmas átkelő helyet a Tiszán, közelünkben vonultak a sóúton a szekerek Erdély sóbányáiból nyugat felé, Európa városainak vásáraira.

Egyek

Egyek

Egyek Nagyközség 5900 lakója nevében tisztelettel köszöntöm a világháló látogatóit, s kérem hogy néhány pillanatig időzzönek el honlapunkon. Egyek, mely a bronzkor óta lakott hely, Hajdú - Bihar megye legnyugatibb települése, a Tisza mellett fekszik.Településünk bizonyára, nem szebb, talán nem is érdekesebb egyéb térségek településeinél, de mégis különbözik, mert sajátos világában fellelhető a vidéki egyszerűség és az emberség. Elfogult őszinteséggel ajánlom, hogy közösségünket a valóságban is ismerje meg, fedezze fel a Tisza-völgy természeti szépségeit, a pusztai szelek simogató levegőjét. Itt találkozik egymással a Tisza-tó pezsgő vízi világa és a Hortobágyi puszta szikkadt keménysége, mely Európa legnagyobb kiterjedésű épen maradt nyílt legelő pusztájaként, a szinte érintetlen szépségű ősi növényvilággal ma is vonzó az érdeklődő turisták számára. Ajánlom, hogy látogassanak el hozzánk, fedezzék fel eme csendes, nyugodt és szorgalmas nép által alkotott közösség életét. Várja érdeklődésüket Egyek Nagyközség! Tisztelettel: Szincsák Ferenc

Élő hagyományok

Élő hagyományok

Manapság tanúi lehetünk a szabadidő eltöltésének passzív irányban történő eltolódásának. Sokan előnyben részesítik azokat a tevékenységeket, amelyek különösebb szellemi vagy fizikai erőfeszítést nem igényelnek és a kikapcsolódáson túl nincs különösebb célja vele művelőjének. Szerencsére a szabadidő aktív eltöltésének számos lehetősége, formája ismert és elterjedt, gondoljunk a különböző sportokra, kreatív tevékenységekre, művelődésre, stb. Az alkotás vágya - valamit létrehozni - az ember veleszületett szükséglete, amely mindenkinél más és más tevékenységek végzésében nyilvánulhat meg.

Élővilága

Élővilága

A Tisza-tó élővilága A Kisköre és Tiszavalk közötti folyószakasz felduzzasztásával a Tisza hullámterében létesült a Tisza-tó, amely 127 km2-nyi kiterjedésével a Kárpát-medence második legnagyobb kiterjedésű állóvize lett. A duzzasztást a Kiskörei vízlépcső 1973-as üzembe helyezése tette lehetővé. A Tisza-tó mai képének kialakulása hosszabb folyamat eredménye, aminek következtében egymástól habituálisan, hidrológiai, hidrobiológiai jellemzőikben markánsan eltérő vízterek jöttek létre. A Tisza-tó egészét tekintve ökológiai szempontból a sekély-tó típusú tározók közé sorolható, de a nagyfokú mozaikosságot jól jelzi, hogy található a területen mocsár, sekély-tó, kopolya, dévér-szinttájú nagy-, közepes és kisvízfolyás. A duzzasztás hatására a terület mederviszonyai jelentősen átalakultak; nagymértékű a feltöltődés és megváltozott a mederanyag is. A tározótérben az árasztás óta a makrofita növényzet aránya a nyílt vízfelülethez viszonyítva fokozatosan növekszik. Jelenleg a tározó összfelületének kb.55 %-a borított növényzettel. A tározó hinarasaiban állományalkotó a sulyom (Trapa natans), a mocsári növényállományokban pedig a nád (Phragmites australis). A mocsári növények közül jellemző ezen kívül a keskeny- és széleslevelű gyékény (Typha angustifolia, T. latifolia) és a harmatkása (Glyceria maxima).

Eurostrand Camping

Eurostrand Camping

A Tisza-tó partján, Sarudon a szabadvízi stranddal egy területen helyezkedik el az Eurostrand és ifjúsági tábor egy nyugodt, fás, ligetes területen kialakítva, a pihenni vágyók számára. A strand területén lévő zöld- övezetben árnyas, ligetes réten tudunk szállást biztosítani igényesen felújított faházakban 4 ágyastól a 18 ágyasig.

Falusi Vendégház

Falusi Vendégház

Vendégház A három napraforgós szinvonalas falusi vendégházunk Kisköre egyik legfrekventáltabb utcájában, kellemes és csendes környezetben található. Az épület magában hordozza a régi stílusú vályogházak speciális klímáját és a modern elvárások minden lehetőségét is. Különleges vonzerőt jelent a vendégházhoz közvetlenül kapcsolódó udvaron található masszázs és élménymedence. melyet vendégeink térítésmentesen használhatnak. Az alföldi és a Tisza táji kerékpározás örömeit felfedezni szerető vendégeinknek kerékpárok állnak rendelkezésre, hogy mindenki a tudásának, erejének és kedvének mérten válogathasson a kerékpár túraútvonalakból. Városunk Kiskö re a Tisza-tavi régió egyik legnagyobb, 2005-ben városi rangot is kapott települése. Gazdag turisztikai kínálatával, látnivalóival a környék egyik meghatározó központja. Első írásos említése Kure alakban, 1323-ban történik. Később (XIV-XV. század) találkozunk még a Kerey és Kywre névvel is. A Kisköre nevet 1901-től viseli, korábban a név Kis-Köre alakját használták. Több mint 700 éves történelme során többször is elnéptelenedett.

Feca Peca Horgászbolt - Gyula

Feca Peca Horgászbolt - Gyula

A Feca-Peca horgászbolt bemutatása röviden A horgászbolt 1996. április. 9-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt. Üzletünk nagyrészt horgászcikk kiskereskedéssel és 2005 őszétől már pirotechnikai termékek forgalmazásával is foglalkozik. Később az árukészlet növekedése miatt még nagyobb üzlethelyiségbe költöztünk, ahol jelenleg is működünk.

Hirdetés
Füzes Camping

Füzes Camping

A Tisza-tó a vízpartot kedvelők Mekkája, gyorsan melegedő selymes vizével, csendes horgászhelyeivel, romantikus szigeteivel, homokos partjával, egyedüli madár- és növényvilágával. Szörfözés, vízisíelés, horgászat, fürdés, óriáscsúszda, vízisportszer (Yet-ski, vízibicikli, kajak-kenu, motorcsónak) kölcsönzési lehetőségek várják a víz és a napfény szerelmeseit. Ebben a gyönyörű környezetben Abádszalókon, a Füzes Camping - Panzió és Strandfürdő 3 hektáros területén, ős fűzek alatt több száz sátorhellyel, komfortos lakókocsihelyekkel, faházakkal, panziószobákkal és melegített vizű strandfürdővel várjuk az élményekben gazdag kikapcsolódásra vágyó vendégeinket.

Garantált élmények

Garantált élmények

2014-ben is elindult 19 szálláshely és 10 programgazda összefogásával a Tisza-tó négy évszakon átívelő kedvezménysorozata, mely a legnépszerűbb és legújabb programokat kínálja a térség felfedezését, a feltöltődést keresők számára. A korábbi, nagy sikerrel zárult Garantált élmények' akcióhoz képest még sokkal több kedvezményt biztosítanak a szolgáltatók, hiszen egész évben, az év minden napján felhasználható kuponokkal lehet részt venni a Tisza-tó legjobb programjain.

Gémeskút Vendégház, Poroszló

Gémeskút Vendégház, Poroszló

Szeretettel köszöntöm a Gémeskút Vendégház honlapján. A vendégház működését, 2005.június 16-án kezdte el.Az épület ,egy füves parasztudvaron áll, mely parkosított és virágok, cserjék díszítik.Három teljesen különálló szobát működtetünk benne,melyekhez külön fürdőszoba és WC tartozik.Felszerelt konyha és étkező biztosítja a vendégek kényelmét.(hűtő, fagyasztó, mikró, kávéfőző, edények, étkészlet)Az udvaron, rendezett körülmények között ismerheti meg a kisálattartás körülményeit.

Gulyás tanya

Gulyás tanya

Lovasoktatás kezdőknek és haladóknak, tereplovaglás, sétakocsikázás, napos és hetes lovastúrák szervezése. Sport és aktív pihenésszínhelye. Lovaspálya, Túralehetőség, Lovassport-szolgáltatás. A teljes kikapcsolódás helyszíne.

Horgász portál

Horgász portál

Szolgáltatások horgászok számára A tározó bővelkedik pontyban és egyéb békés halakban, egy jól megválasztott, etetett helyen majdnem biztos a fogás, nemritkán zsinórszaggató kapitális példányokkal küzdhetünk. A tó területén a finomszereléket kedvelő horgászok is megtalálják számításukat, az etetésükön megjelenő bodorkák, vörösszárnyúak és karikakeszegek mellett nagy kárászok, lapát dévérek és gyönyörű compók tehetik emlékezetessé horgászatukat.

Hotel Fauna

Hotel Fauna

Hotel Fauna a Bükki Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park között a 33. számú főútvonal 14-es km-énél található. Az 5 holdas arborétumszerű park közepén álló épületegyüttes ideális környezetet nyújt a pihenni, sportolni, horgászni, vadászni vágyók számára.

Hotel Tiszavirág***

Hotel Tiszavirág***

A Hotel Tiszavirág a Tiszaparttól 50 m-re, főúthoz közel, csendes, nyugodt környezetben található a város szélén, a strand- és gyógyfürdőtől kb. 3 km távolságra. Szobák: 2 ágyas részben pótágyazható, zuhanyzó/WC-s, színes tv-vel, telefonnal felszerelt erkélyes szobákban. Ellátás: bővített kontinentális reggeli vagy félpanzió

Induljon Sarudról

Induljon Sarudról

Nálam töltött szabadságát, a pihenés mellett, többek között horgászattal is eltöltheti, saját stégemen, mely a vendégháztól 40 m -re található. De akár többféle módon is horgászhat, partról vagy csónakból. A stég nemcsak horgászatra, hanem napozásra, pihenésre is alkalmas.

Tuti menü