Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tisza-tó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Tisza-tó képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: tisza-to.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 97 db
 IX. Tisza-tavi Folk Fesztivál fesztivál

IX. Tisza-tavi Folk Fesztivál fesztivál

A IX. Tisza-tavi Folk Fesztivál fesztivál kezdete: 2010. 06. 18. . Helyszín: Benedek Gábor Városi Sportcsarnok és Szabadidőközpont. A rendezvény a népzene és a néptánc tájegységenkénti bemutatását tűzte ki célul.

A Tisza-tó a folyón létrehozott mesterséges víztározó

A Tisza-tó a folyón létrehozott mesterséges víztározó

A Tisza-tó a folyón létrehozott mesterséges víztározó, területe 127 négyzetkilométer. Északi és középső része az ökoturizmus, a horgászat, déli része a vízi aktív turizmus ideális helyszíne. A Magyarországon előforduló 380 madárfaj közül több mint 200 fajt figyeltek itt meg. A Tiszavalki-öbölben található a nemzetközileg is elismert madárrezervátum. A Poroszlói-medencében vízi sétányt alakítottak ki. Itt találhatóak Európa legnagyobb sulyom- és tündérfátyolmezői. A holtágakat tündérrózsaszőnyeg borítja, a csatornákat ágas békabuzogány, nyílfű kíséri.

A Tisza-tó és a csukák

A Tisza-tó és a csukák

A fővárostól kb. 150 kilométer távolságban fekvő Tisza II. tározó sokak szerint az ország legjobb csukás vize. Teljes vízboritáskor ötször akkora, mint a Velencei- tó. A horgászható terület nagysága meghaladja a 90 négyzetmétert. A meder erősen tagolt, a vízmélység tehát változó. Ősszel - a horgászok előtt ismeretlen okból - a vízügyi szervek jelentősen, körülbelül 1 méterrel csökkentik a vízszintet.

A Tisza-tóban megtalálható halak nevei - Magyar Nyelvőr

A Tisza-tóban megtalálható halak nevei - Magyar Nyelvőr

Mint halakkal foglalkozó és nyelvkincsünk iránt érdeklődő ember élvezettel böngészgettem Rácz Jánosnak A magyar nyelv halnevei című kötetét (Rácz 1996), ám az általam ismert kifejezésekre csak részben találtam rá. Ez indított arra, hogy az 1970-es évekből származó feljegyzéseimet előkeresve, megpróbáljam összeszedni és közzétenni a Tiszafüred környékén gyűjtött halneveket. Bár egy rövid írásom korábban már megjelent e tárgykörben (Harka 1973), időközben bővült az anyagom, és sajnálnám, ha ez veszendőbe menne. A Tisza, illetve a Tisza-tó által érintett folyószakasz halállományának alakulását 1970-től kísérem figyelemmel. Kezdettől fogva szoros kapcsolatban álltam a terület halászaival, akiknek diftongusokban gazdag ízes beszédét szívesen hallgattam, amikor együtt indultunk hajnalonta felnézni a versét, vagy kisvízkor szemügyre venni, akadt-e valami a fenekezőre vagy a stanglira.

A tó és környéke

A tó és környéke

A Tisza-tó horgászparadicsoma a Tisza-folyó duzzasztása következtében létrejött 127 km2-es, szigetekkel, félszigetekkel, holtágakkal rendelkezo szép természeti környezetu, gazdag élovilágú víztározó. Az idelátogató, vízzel ismerkedo horgászok elé egy határtalan nyugalmat árasztó, sejtelmes és vadregényes vízivilágtárul. A tározó térre jellemzo mozaikosság, a változó vízmélységu és adottságú területek, a duzzasztás idoszakában és azon kívül is jó horgászati és fogási lehetoségeket nyújtanak. Szinte minden évszak kínálja a horgászati alkalmakat és horgászatilag kívánatos halfajok zsákmányolási lehetoségét. A horgászok által ejtett zsákmány összetételérol elmondható, hogy a magyarországi szokásoknak megfeleloen a ponty áll az elso helyen, megelozve a süllot és a csukát, majd a harcsa következik szintén jelentos mennyiséggel. Amurból is szépen fognak a horgászok, annak ellenére, hogy e halfaj már évek óta nem került telepítésre a tározóba a törvényi módosítások következményeként.

Ab-Lak

Ab-Lak

Abádszalók szállás kiadó! A Tisza-tó partján, akciók, kedvezmények! On-line szállásfoglalás! Abádszalókon, a Tisza-tó mellett, kellemes környezetben, teljesen önálló családi ház kiadó! A szállás 8 fő részére megfelelő. A szálláson felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére (gáztűzhely, mikro, evőeszközök, étkészletek, hűtő- és fagyasztószekrény, alapvető fűszerek, kávéfőző). A szálláshely fekvőhelyeihez az ágynemű és huzat biztosított.

Abádszalók

Abádszalók

Abádszalók a Tisza bal partján, Szolnok és Tiszafüred között középtájon, a Nagykunság nyugati határán, közvetlenül a fejlődést mindinkább meghatározó Tisza-tó mellett fekvő, közel 5000 fős település. A mindig is mezőgazdasági termelésből élő falu, két községnek, Tiszaabádnak és Tiszaszalóknak az egyesüléséből jött létre történelmünk során. Abádot Anonymus említi először, mint a XIII. században fontos tiszai révhelyet, s mint Thonuzoba besenyővezér birtokát. Szalók, mint török eredetű név - a Szalók nemzetség szállásterülete - a honfoglaló magyarság törökös elemeire utal, mely településrész 1697-ig folyamatosan lakott hely, majd elpusztulhatott, mert 1717-től tudunk arról, hogy megindult a községi élet. 1849-től a két településrész több alkalommal egyesült és vált szét, majd végleges egyesülésére - közakaratra - 1896-ban került sor. Ezen esemény centenáriumát 1996-ban ünnepsorozattal köszöntöttük.

Abádszalók, Kontra - Madarasi lakás

Abádszalók, Kontra - Madarasi lakás

A nyaralásra az egyik legjobb választás Abádszalók! Abádszalók egész nyáron programokkal, rendezvényekkel várja a kedves vendégeket. Minden évben a tavaszt a Tiszator böllérversennyel kezdik, de nyár elejét a Kompérfesztivál szokta indítani. Állandó programunk a Tisza-tó Szépe Szépségkirálynő Választás, a Csipkeverők Országos Találkozója, koronglövészet, vagy a szezonzáró Ki a Legény a Gáton, erős emberek versenye is. Sok érdekesség várja a Tisza-tó leglátogatottabb városában a szórakozni, vagy pihenni vágyókat. A horgászoknak is kitűnő választás Abádszalók, hiszen a Tiszai hal messze földről híres. Mi szálláshelyét biztosítjuk! Kontra - Madarasi lakás Ha további információt szeretne megtudni a rendezvényekről, Abádszalókról, vagy a szálláshelyekről, látogassa meg honlapunkat!

Adler Camping Sarud

Adler Camping Sarud

A Sarudra ellátogató vendégek a Tisza-tó adta lehetőségek összességét egy helyen tudják igénybe venni. Mi erre a garancia?! A Kis-Tisza, az Élő-Tisza közelsége, valamint a Sarudi-medence, mely egy nyugalmas öböl, amit a nagy tófelszíntől náddal borított szigetecskék fűzére választ el. Ily módon az öböl belső felszíne védett a hullámveréstől, a zavaró szelektől, ezzel kellemes strandolást, csónakázást, horgászást biztosít.

Hirdetés
Anna Vendégház

Anna Vendégház

Eredeti, vályogból épült parasztházunk 2004-ben lett teljesen felújítva. Azzal az igénnyel modernizáltuk, hogy az eredeti stílus megőrzésével a mai igényeknek megfeleljen, teljes kényelmet nyújtson, ugyanakkor megőrizzen mindent stílusában, berendezésében a régi időkből.

Bellus Apartman

Bellus Apartman

Kiadó Apartman Abádszalókon a Tisza-tó partjánál. Nagy örömmel és szeretettel köszöntöm kedves ismerős, vagy ismeretlen honlap látogatót. Kérem engedje meg, hogy gondos házigazda módjára figyelmébe ajánljam Magyarország második legnagyobb tavát a Tisza-tavat és annak déli partján fekvő települést, a Tisza-tó fővárosát Abádszalókot. Az Alföld síkságának és a Tisza folyónak találkozásánál varázslatos természeti környezetben vár Önre élete egyik legszínesebb nyaralása a Tisza-tónál.

Berekfürdő

Berekfürdő

Köszöntöm Önt Berekfürdő honlapján. Községünk 1992 óta önálló település a Hortobágy szélén. Sokak szerint itt található Magyarország második legjobb gyógyvize. Évről évre a világ minden tájáról érkeznek hozzánk gyógyulni, pihenni szándékozó vendégek. A kiváló gyógyvíz, a csodálatos tiszta levegő, a csend, a nyugalom csábítja hozzánk a nagyvárosokból a vendégeket. Szállodáinkban, vendégházainkban, hoteljeinkben vendégszerető helyi emberek fogadják Önt. A fürdőzés mellett változatos programokon vehet részt: - Sétálhat a madárdaltól zengő utcákon és tereken, - kerékpározhat a Hortobágyi Nemzeti Parkot övező utakon, - megtekintheti az egyedülálló gyurgyalag telepet, - lovagolhat a pusztán, - horgászhat a melegvizes tavainkban, - beülhet egy színvonalas étterembe, borozgathat a hangulatos falusi kiskocsmában, - megtekintheti folyamatosan változó képzőművészeti galériánkat, Nagy szeretettel várjuk Önt és családját. Cséti Attila polgármester Eladó telkek! Berekfürdő Község Önkormányzata saját tulajdonában lévő lakó-, illetve üdülőtelkeket kínál megvételre, melyek helyileg a belső tó Hortobágy felőli végén helyezkednek el. Üdülőtelkek a kunmadarasi, a lakótelkek a karcagi oldalon.

Bornemissza Vendégházak

Bornemissza Vendégházak

Sportolási és szórakozási lehetőségek sétahajózás, csónakázás,horgászat, szabadstrandon fürdőzés, vizisport eszközök kölcsönzése, kerékpározás, turázás, lovaglás. Minden üdülőben 50 km-es körzeten belüli program ajánlatok. Vendégházainkban a szállás dija : 1.600-2.500 Ft/fő/éjszaka + idegenforgalmi adó. 18 éves korig -10% Üdülési csekket is elfogadunk.

Cserőháti Vendégház

Cserőháti Vendégház

A Tisza - tó közelében található vendégházunkat azon családoknak is ajánljuk, akik kicsi gyermekekkel együtt, falusias környezetben szeretnének pihenni.Vendégházunk akadálymentes lépcső és rámpa nélkül kerekesszékkel járható, kapaszkodókkal felszerelt.A tó több mint 127 km2 vízfelületű öblei, holtágak, selymesvízű sekély strandok és pihenőhelyek váltakozva nyújtják a legkülönmözőbb lehetőségeket

Csónaktúrák a Tisza-tavon

Csónaktúrák a Tisza-tavon

Csónakos kirándulásokat szervezek és vezetek a Tisza-tó csodálatos világába. Nézze meg velem e rendkívüli, és egyedülállő élővilág csodáit, mesés madár, és növényvilágát, kényelmesen ülve, egy stabil katonai rohamcsónakból, egy tőb éves gyakorlati tapasztalattal, és szakmai multtal rendelkező, képzett túravezető kisléretében.

Csónaktúrák a Tisza-tavon

Csónaktúrák a Tisza-tavon

Motoros csónaktúrák. Fotótúrák a Tisza-tavi madárrezervátumba. A hortobágyi Nemzeti Park által védett területek látogatása. Motoros csónatúrák a természetvédelmi területre! Fotózás a madárrezervátumban!

Czinke apartman Poroszló

Czinke apartman Poroszló

A Tisza-tónál, poroszlói apartmanukkal szeretettel várjuk azokat a kedves vendégeket, akik pihenésre, kikapcsolódásra vágynak. A Tisza-tó különösen alkalmas horgászatra, az ország egyik legkedveltebb helye a horgászok körében. A nyugalom szigete Apartmanunk a Tisza-tó partján fekvő egyik legnagyobb településen, Poroszlón található, csendes utcában, így biztosított vendégeink számára a nyugodt pihenés. A vízpart alig 300 méterre van az apartmantól, és a központ is mintegy 10-15 perces sétával elérhető.

Tuti menü