Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horgászat képes leírás - Tisza-tó.tlap.hu
részletek »

Horgászat - Tisza-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tisza-to.tlap.hu » Horgászat
Keresés
Találatok száma - 7 db
A Tisza-tó és a csukák

A Tisza-tó és a csukák

A fővárostól kb. 150 kilométer távolságban fekvő Tisza II. tározó sokak szerint az ország legjobb csukás vize. Teljes vízboritáskor ötször akkora, mint a Velencei- tó. A horgászható terület nagysága meghaladja a 90 négyzetmétert. A meder erősen tagolt, a vízmélység tehát változó. Ősszel - a horgászok előtt ismeretlen okból - a vízügyi szervek jelentősen, körülbelül 1 méterrel csökkentik a vízszintet.

A Tisza-tóban megtalálható halak nevei - Magyar Nyelvőr

A Tisza-tóban megtalálható halak nevei - Magyar Nyelvőr

Mint halakkal foglalkozó és nyelvkincsünk iránt érdeklődő ember élvezettel böngészgettem Rácz Jánosnak A magyar nyelv halnevei című kötetét (Rácz 1996), ám az általam ismert kifejezésekre csak részben találtam rá. Ez indított arra, hogy az 1970-es évekből származó feljegyzéseimet előkeresve, megpróbáljam összeszedni és közzétenni a Tiszafüred környékén gyűjtött halneveket. Bár egy rövid írásom korábban már megjelent e tárgykörben (Harka 1973), időközben bővült az anyagom, és sajnálnám, ha ez veszendőbe menne. A Tisza, illetve a Tisza-tó által érintett folyószakasz halállományának alakulását 1970-től kísérem figyelemmel. Kezdettől fogva szoros kapcsolatban álltam a terület halászaival, akiknek diftongusokban gazdag ízes beszédét szívesen hallgattam, amikor együtt indultunk hajnalonta felnézni a versét, vagy kisvízkor szemügyre venni, akadt-e valami a fenekezőre vagy a stanglira.

Feca Peca Horgászbolt - Gyula

Feca Peca Horgászbolt - Gyula

A Feca-Peca horgászbolt bemutatása röviden A horgászbolt 1996. április. 9-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt. Üzletünk nagyrészt horgászcikk kiskereskedéssel és 2005 őszétől már pirotechnikai termékek forgalmazásával is foglalkozik. Később az árukészlet növekedése miatt még nagyobb üzlethelyiségbe költöztünk, ahol jelenleg is működünk.

Induljon Sarudról

Induljon Sarudról

Nálam töltött szabadságát, a pihenés mellett, többek között horgászattal is eltöltheti, saját stégemen, mely a vendégháztól 40 m -re található. De akár többféle módon is horgászhat, partról vagy csónakból. A stég nemcsak horgászatra, hanem napozásra, pihenésre is alkalmas.

Tisza-tó - Szabics Kikötő

Tisza-tó - Szabics Kikötő

Az ökoturizmus sportos romantikáját felfedező, a megismerés örömét kereső vendégeket a kikötőben flottányi evezős, motoros csónak és kiránduló kishajó várja. A vadregényes Tisza-tavat igazán felfedezni csak vízről lehet, ezért csónakkirándulásokat és evezős ÖKO-túrákat is szervezünk a védett természeti értékek bemutatására. A Tisza-tó vízi világát megismerni vágyók egyéni igényük szerint dönthetnek túrájuk megszervezéséről. Az önálló kalandozástól, a túravezetős, több napos kirándulásig nagy a kikötő programajánlata. Sokan igénylik a sétahajós tiszai túrát is, mely a szezonban már menetrendszerűen közlekedik. A hajózási lehetőségek mellett nagy a népszerűsége a Tisza-tó élővilágát, a kérészek rejtőzködő, de rövid időre igen látványos életét, a Tisza-táj hajdanvolt mesterségeit bemutató Tiszavirág Ártéri Sétaútnak és az Örvényi Pákász Tanösvénynek. Szemet, lelket gyönyörködtető élményt nyújt e csónakázást és madármegfigyelő tornyokat is felkereső Tisza tavi tanösvény séta. Nem véletlen, hogy az erdei sétány ?Az Év ökoturisztikai létesítménye 2011 címet? címet nyerte el a turisztikai főhatóságtól.

Tisza-tó Tiszafüred Horgászportál

Tisza-tó Tiszafüred Horgászportál

A Tisza-tó 2010-es horgászrendje Az engedély érvényes: A Kiskörei-duzzasztómű felett a 403,5-440 fkm. között a Tisza és a tározó területére; az Eger-patakra a Borsodivánka és Négyes községeket összekötő közúti hídjáig., a Tisza-tó körüli szivárgóárkokra. Közép- Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség által előírt korlátozások 1.) A Tisza-tó északi, természetvédelmi oltalom alatt álló régiójának határai: a 33-as főközlekedési út Poroszlót Tiszafüreddel összekötő szakaszától a Tisza 440 km-éig a folyótól keletre és nyugatra eső védtöltések közötti terület. Ezen területen - a Tisza és a IX-es öblítőcsatorna kivételével - tilos a robbanómotorral hajtott vízijárművel való közlekedés. A kijelölt tilalmi (rezervátum) területen fekvő Kerek-tó, Hordódi Holt-Tisza, Háromágú vízrészekre egész évben tilos a belépés, ott-tartózkodás, következésképpen a horgászat és a halászat is. A Nyárád-ér, Eger-patak vonala, az 57, 58, 59-es alappontok által meghatározott vonal, illetve a 33-as főút, a Tisza és a IX-es öblítő csatorna által határolt területre február 1-től június 15-ig tilos a belépés, az ott-tartózkodás és a horgászat. A közlekedés június 15-től csak robbanómotor nélkül hajtott (elektromos vagy evezős) csónakkal engedélyezett.

Tiszai horgászat - Horgász Mánia

Tiszai horgászat - Horgász Mánia

Amikor először kézbe kaptam az Energo Team Power Picker botját, azonnal kiderült, hogy az XXX Strong felirat nem csupán reklámfogás. Már szárazon érezni lehetett az erejét, amin semmi csodálkoznivaló nincs, ha jobban szemügyre vesszük a pálcát.

Tuti menü